Leiden

leiden

Leiden zal u met haar charme, haar klasse, haar gezelligheid en haar verborgen schatten bekoren. Leiden (ook wel de sleutelstad genoemd) is verrassend verrijkend, prikkelt uw nieuwsgierigheid en nodigt u uit een kijkje te nemen in haar roemrijke verleden.

Leiden heeft fantastische musea. Dinosaurusskeletten, meesterwerken van Rembrandt en Lievens, Wajangpoppen uit Indonesië, de medische geschiedenis van aderlating tot borstprothese, een Egyptische tempel, schatten uit Japan, alles over het Leids Ontzet of een ontdekkingsreis door het menselijk lichaam: allemaal te ontdekken in de Leidse musea.

Leiden telt bijna 2800 monumenten. Van hofjes tot molens en van kerken tot stadspoorten. Eigenlijk is de hele binnenstad van Leiden één monumentaal centrum. De afstanden binnen de singels zijn klein zodat een wandeling langs de meest in het oog springende monumenten absoluut de moeite waard is!

Eén kenmerk van Leiden valt direct op, waar je ook bent: het water. Leiden heeft na Amsterdam het meeste water binnen haar poorten stromen. Door de ligging aan de rand van het Hollandse Plassengebied voeren verschillende doorvaarroutes voor plezier- en toervaart door Leiden en de omgeving. Een rondvaart over de Leidse grachten laat je de stad van een hele andere kant beleven.

Leiden beschikt over een groot aanbod van bijzondere winkels in een sfeervolle setting en is daarom erg geschikt voor een dagje shoppen. Natuurlijk zijn bijna alle landelijke ketens vertegenwoordigd, maar het zijn juist die speciaalzaakjes in kleine straatjes en steegjes in het historische centrum die het shoppen zo leuk maken.

Created by: Free Design