Lisse

lisseLisse is een plaats in de provincie Zuid-Holland en telt zo’n 22.000 inwoners. Lisse kent een lange geschiedenis. In 1998 bestond het maar liefst 800 jaar.

De zandgronden in de omgeving bleken zeer geschikt voor de bloembollenteelt. Langzaam maar zeker werden de omringende oude duinen steeds verder afgegraven. Van de duinen en uitgestrekte bossen bleef slechts een deel over. De bollenteelt en -handel bracht werkgelegenheid en welvaart met zich mee.

De bloembollenstreek vormt voor Nederland een belangrijke toeristische attractie. Lisse  ligt in het centrum van de Bollenstreek en huisvest de Keukenhof. Jaarlijks komt het beroemde  bloemencorso van de Bollenstreek langs Lisse. Dit corso begint in Noordwijk en eindigt in Haarlem.

Lisse is vandaag de dag een gezellig en levendig dorp met veel voorzieningen waar de hele omgeving gebruik van maakt. Met meer dan 40 restaurants en meer dan 130 winkels is Lisse erg gewild voor een culinair bezoek of een dagje shoppen. Parkeren in Lisse is gratis wat uniek genoemd mag worden in de Randstad.

Verder telt Lisse tientallen monumenten zoals Kasteel Keukenhof, St-Agatha kerk en ‘t Huys Dever. Er zijn vele wandel- en fietsroutes om Lisse en haar omgeving te ontdekken.

Created by: Free Design