Recept van de Chef apr. 2012

cheesecake - menu

 
Iedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: een heerlijke Cheesecake.


Ingrediënten
- 150 gr San Fransisco bisquit (of Bastogne koeken kan ook)

- 50 gr gesmolten boter
- 350 gr Mascarpone
- 350 gr Crème Fraiche
- 2 ei-dooiers
- 100 gr Suiker
- 2 eetlepels maizena
- sap van een halve citroen

Werkwijze
- Blender de bisquit of bastogne koeken in een keuken machine samen met de gesmolten boter tot deze fijn kruimelig is.
- Vet een bakblik van ongeveer 24 cm in doorsnede in met boter en duw hier onderin het kruimelige deeg stevig en gelijkmatig aan. Laat een half uurtje opstijven in de koelkast.
- Meng in de tussentijd de maizena samen met de citroensap tot een gladde massa
- Meng het maizena mengsel samen met de suiker, de dooiers, de creme fraiche en de mascarpone tot een gladde massa (eventueel kort glad roeren met een garde)
- Haal de vorm uit de koelkast en giet voorzichtig het mengsel in de vorm.
- Bak de cheesecake op 190 °C voor ± 30 minuten, als de vorm voorzichtig heen en weer wordt geschudt en de vulling beweegt nog net een beetje dan is de cheesecake klaar.
- Laten afkoelen en serveren met geslagen slagroom of een lekker bolletje frambozen ijs.

Eet smakelijk  

Created by: Free Design