Recept van de Chef feb. 2012

Risotto met paddestoelen -site


I
edere maand biedt Ton Freriks, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Risotto met paddenstoelen, Parmezaanse kaas en rucola voor 4 personen.

Ingrediënten
- 400 gram Arborio rijst (risotto rijst)
- 1 ui gesnipperd - 1 teentje knoflook geperst
- 2 dl witte wijn
- 1,2 liter krachtige runder bouillon (fond) of eventueel groenten bouillon voor vegetarisch
- 300 gram paddenstoelen gemengd en licht gebakken
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 1 dl slagroom
- Handje rucola
- Olijfolie
- Peper en zout

Werkwijze
- Verhit een middelgrote pan op het fornuis
- Doe een scheutje olijfolie (ongeveer 3 eetlepels) in de pan
- Voeg de ui en knoflook toe aan de olijfolie en roer kort door met een houten lepel zonder dit te laten kleuren
- Doe de rijst in de pan en verhit het geheel al roerende voor ongeveer 1 á 2 minuten
- Blus de rijst af met de witte wijn en breng rustig aan de kook
- Voeg beetje bij beetje, onder voortdurend roeren, in 20 minuten tijd de bouillon toe aan de rijst. Let op, vuur zo laag mogelijk en rustig blijven roeren
- Als de rijst gaar is, na ongeveer 20 minuten, voeg je peper en zout naar smaak toe.
- Roer de gebakken paddenstoelen en 75 gram Parmezaanse kaas samen met de slagroom door de risotto
- Bij het uitserveren de rest van de Parmezaanse kaas over de risotto strooien
- Doe tot slot een handje rucola bovenop de risotto eventueel aangemaakt met een drupje olijfolie 

Eet smakelijk!  

Created by: Free Design