Recept van de Chef jan. 2012

keukenbrigade - site


Iedere maand biedt Ton Freriks, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Romige soep van knolselderij, aardappel en truffel voor 6 personen. 

Ingrediënten
- 4 eetl. olijfolie

- 300 gr. knolselderij blokjes
- 1 ui gesnipperd
- 100 gr. aardappel blokjes
- 1 teen knoflook geperst
- ½ theel. truffelsalsa
- 50 gram blokjes rookspek
- 1 theel. truffelolie
- ½ liter gevogeltebouillon
- Zout en peper
- 2 dl. room

Werkwijze
- Verhit in een 2 liter pan de olie
- Fruit de ui, knoflook en spek aan zonder te kleuren
- Voeg de knolselderij en aardappel toe en smoor 10 min.
- Blus af met de bouillon
- Gaar dit in 15 minuten op laag vuur
- Pureer de soep met staafmixer of wrijf door bolzeef
- Kook de soep op met de room en de truffel
|- Breng op smaak met zout en peper
- Eventueel verdunnen met extra bouillon
- Serveren met gerookte kalkoenworst

 Eet smakelijk!  

Created by: Free Design