Recept van de Chef jul. 2012

Gazpacho met gambas - menu


Iedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Zomerse Gazpacho met knoflook gamba’s voor 4 personen.


Ingrediënten:
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 sjallot (banaan sjallot)
- 250 gr gepelde tomaten uit blik
- 3 eetlepels olijf olie
- 2 eetlepels rode wijn azijn
- 2 dl tomatensap
- 2 dl water + evt. extra om af te slappen
- peper en zout
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- 12 grote gamba’s (gepeld)

Werkwijze: - Schil de komkommer en snijd deze in grove blokken.
- Schil de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ook deze in grove blokken.
- Verwijder de schil van de sjallot en de knoflook.
- Doe de komkommer, paprika’s, sjallot en tomaten in een blender of foodprocessor (eventueel een staafmixer kan ook) en draai het geheel met de olijfolie, het water (2 dl om mee te beginnen), de tomatensap en de wijn azijn tot een zo glad mogelijke massa, helemaal glad zal hij nooit worden.
- Kijk of de gewenste (soep) dikte is behaald. Als dit niet het geval is slap het geheel dan af met nog een beetje water en maak de gazpacho op smaak met zout en peper.
- Doe de gamba’s in een kom en pers de knoflook erbij samen met een eetlepel olijfolie en wat peper en zout. Meng dit goed door elkaar.
- Verhit een koekenpan en bak de gamba’s kort aan tot ze net aan gaar zijn.
- Serveer de gazpacho met de gamba’s erin en met croutons of een lekker stuk boerenbrood.

Eet smakelijk  

Created by: Free Design