Recept van de Chef jun. 2012

Aardbeien Romanoff - menu


Iedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Aardbeien Romanoff met aardbeien sorbetijs en krokante suikerstengel voor 4 personen.


Ingrediënten:
- 500 gram aardbeien
- 200 gram suiker
- 0,5 dl vodka

Werkwijze voor de suikerstengels:
- Snijd bladerdeeg dat nog half bevroren is in dunne repen van circa 1 cm breed.

- Bestrijk deze met losgeklopt ei en bestrooi met kristalsuiker.
- Bak af in de oven op 180 graden celcius voor ongeveer 15 – 20 minuten

Werkwijze voor de aardbeien Romanoff:
- Doe 200 gram aardbeien, zonder kroontje en door de helft gesneden, samen met 200 gram suiker en 0,5 dl water in een steelpan en kook dit op.

- Pureer de aardbeien met een staafmixer of blender en laat dit afkoelen in de koelkast.
- Sla 3 dl slagroom zonder suiker tot deze stijf is.
- Meng de afgekoelde aardbeien puree door de slagroom samen met een 0,5 dl vodka.
- Snijd 200 tot 300 gram aardbeien door de helft of door vieren afhankelijk van de maat en verdeel dit over 4 diepe bordjes of kommen.
- Verdeel de aardbeien saus over de aardbeien salade en bestrooi eventueel nog met poedersuiker.
- Serveer met een lekker bolletje aardbeien ijs en de suikerstengel.

Eet smakelijk

Created by: Free Design