Recept van de Chef jan. 2013

Tom Kha Gai - menu


Iedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Tom Kha Gai

Ingrediënten:
- 400 ml kokosmelk

- 400 ml kippenbouillon of eventueel water
- 10 dunne plakjes galangal (laos)
- 5 kaffir lime blaadjes (djoeroet poeroet of citroenblad)
- 1 stengel sereh gekneusd
- ½ rode chilipeper zonder zaad
- 3 theelepels vissaus
- 1 ½ theelepel limoen sap
- ½ theelepel palmsuiker (gula djawa)
- eventueel zout naar smaak
- gebakken kipfilet en /of gamba's als garnering in de soep
- korianderblaadjes voor de garnering

Werkwijze
- Voeg de kokosmelk met de bouillon, de plakjes galangal, kaffir lime blaadjes, en de sereh samen in een pan en kook het geheel op.

- Laat de soep ongeveer 15-20 min. doorkoken op laag vuur.
- Voeg nu de chilipeper (in grove stukken gesneden) toe samen met de vissaus, limoensap en de palmsuiker.
- Laat het geheel nog ongeveer 10 minuten doorkoken en proef de soep af.
- Voeg naar eigen smaak eventueel nog wat zout en /of limoensap toe.
- Zeef de soep en serveer deze met de kip en/of gamba's en wat korianderblaadjes bovenop.

Eet smakelijk

Created by: Free Design