Recept van de Chef apr. 2013

witte chocolade mousse - menu
Iedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: een heerlijke witte chocolade mousse voor 4 tot 6 personen.

Ingrediënten
- 360 gram witte chocolade
- 6 dl slagroom
- 150 gram eiwit (gepasteuriseerd)
- 125 gram suiker
- 50 gram roomboter

Werkwijze
- Smelt de boter in een klein pannetje en haal deze van het vuur af
- Smelt de chocolade ‘au bain marie’
- Ontvet een bekken / kom en de gardes van de handmixer met citroensap en papier
- Sla de slagroom luchtig tot deze de dikte heeft van yoghurt, laat dit even op het aanrecht staan
- Sla het eiwit op, als deze luchtig is dan rustig de suiker al mixend toevoegen en doormixen tot er stevige pieken ontstaan
- Roer de gesmolten boter voorzichtig door de gesmolten chocolade en voeg dit direct bij je eiwit
- Meng het geheel met een spatel door tot het goed gemengd is
- Voeg nu de slagroom toe aan het chocolade / eiwit mengsel en roer voorzichtig door
- Laat de mousse opstijven in een bak of in kleine schaaltjes in de koelkast
- Serveer met verse frambozen of een lekker bolletje sorbet ijs

Eet smakelijk!

Created by: Free Design