Recept van de Chef aug. 2013

Kabeljauw met mozzerella - menu
Iedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Kabeljauw met tomaten basilicum boter en mozzarella in folie bereid voor 4 personen.

Ingrediënten:
- 600 gram kabeljauw filet zonder graatjes en zonder vel

- 100 gram gedroogde tomaten
- 100 gram roomboter
- 1 citroen
- 100 gr parmezaanse kaas om te raspen
- ½ bosje basilicum
- 1 bolletje mozzarella (125 gr)
- 2 dl witte wijn
- Zeezout / peper

Werkwijze:
- Doe de gedroogde tomaat samen met de rasp van 1 citroen en de geraspte parmezaan in een cutter (hakmachine)

- Draai dit helemaal glad en voeg dan de zachte boter toe. Draai vervolgens de boter helemaal glad tot een mooie emulsie
- Breng dit op smaak met peper en zeezout
- Hak met een koksmes de basilicum mooi fijn en meng dit met de hand door de boter
- Verdeel de kabeljauw in 4 gelijke stukken en leg deze per stuk op een ruim velletje aluminium folie
- Doe aan beide kanten van de kabeljauw peper en zout bij alle stukken
- Verdeel de tomaten/basilicumboter over de vier stukken kabeljauw (bovenop de vis)
- Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de vis, voeg peper en zout toe
- Verdeel de witte wijn bij de vier stukken kabeljauw op het aluminium folie en vouw het aluminium folie dubbel naar het midden
- Vouw nu beide zijkanten in een paar keer slagen naar binnen zodat je een mooi pakketje krijgt dat luchtdicht is
- Doe de kabeljauw in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer 10 minuten (afhankelijk van hoe dik de stukken kabeljauw zijn)

Lekker met pasta, aardappeltjes of gewoon een lekker stuk brood. Eet smakelijk!

Created by: Free Design