Recept van de Chef jul. 2013

Bouillabaisse1 - menu
Iedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Bouillabaisse voor 6 personen.

Ingrediënten:
- 4 eetlepels olijfolie

- 250 gr ongepelde garnalen
- 1 gesneden uitje
- ½ gesneden venkel
- 4 tomaten in vieren
- 1 wit van prei gesneden
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel thijm
- ½ theelepel chilipoeder
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 dl witte wijn
- ½ dl pastis (Pernod)
- 2 ½ liter visbouillon

Garnituur:
- 6 gamba’s

- 12 grote mosselen
- 300 gr zalm in 6 stukken
- 300 gr schol in 6 stukken
- ½ venkel fijn gesneden

Werkwijze:
1) Verhit de olijfolie en bak de garnalen op hoog vuur aan

2) Voeg de gesneden groenten toe en laat deze kort meebakken
3) Voeg de kruiden en de tomatenpuree toe
4) Zet het vuur laag en blus het geheel af met de witte wijn en de pastis
5) Doe de visbouillon erbij en breng aan de kook
6) Laat ongeveer 2 uur zachtjes trekken
7) Passeer de soep door een fijn mazige zeef
8) Laat de soep zachtjes inkoken tot ongeveer ¾e
9) Breng de soep op smaak met peper en zout
10) Schep alle garnituur in de zacht kokende bouillon en laat dit 2 a 3 minuten rustig garen
11) Verdeel het garnituur in 6 diepe borden en giet voorzichtig de bouillabaisse in

Serveer met vers afgebakken brood en knoflookmayonaise (rouille)

Eet smakelijk!  

Created by: Free Design