Recept van de Chef okt. 2013

Crumble van appel en ijs
Iedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Crumble van appel & abrikoos met ijs van karamel en gember room (voor 6 personen).

Ingrediënten vulling:
- 3 appels
- 6 gedroogde abrikozen
- 2 eetl. bruine suiker
- 1 theel. kaneel
- 1 eetl. Calvados

Ingrediënten deeg:
- 150 gr bloem
- 80 gr koude boter klontjes
- 80 gr suiker

Ingrediënten Gemberroom:
- 1 dl room (opgeslagen)
- 6 gekonfijte gember bolletjes samen met 1 eetlepel gembersiroop

Werkwijze:
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes
- Snij de gedroogde abrikozen iets kleiner dan de appel en meng dit bij de appel
- Voeg de bruine suiker, kaneel en Calvados toe en meng alles goed
- Verdeel dit over 6 lage bakjes
- Doe voor het crumble deeg de bloem, suiker en koude boterklontjes in een ruime bak en begin dit met de hand door te werken
- Zodra de ingredienten beginnen te mengen dan het deeg tussen de handen wrijven tot er kleine bolletjes ontstaan
- Als dit het geval is dan de deegkruimels royaal verdelen over de bakjes met appel/abrikozen salade
- Draai de gember glad met een blender of cutter en voeg dit aan de opgeslagen room toe
- Verhit de crumbles voor ± 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 190 °C
- Serveer de crumbles met de gember room en een bolletje karamel ijs

Eet smakelijk!

Created by: Free Design