Recept van de Chef apr. 2014

Macaron bosbesIedere maand biedt Ton Freriks, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Macarons van amandel en bosbessen (50 stuks).

Ingrediënten voor de macarons
- 60 gram amandelpoeder (ook wel amandelbloem genoemd)
- 125 gram poedersuiker
- 8 gram patentbloem
- 60 gram eiwit
- 50 gram suiker

 

Ingrediënten voor de vulling
- 100 gram roomboter (zacht/kamertemperatuur)
- 50 gram poedersuiker
- 70 gram bosbessenpuree (bosbessen blenderen en door een fijne zeef wrijven)
- 5 gram brandewijn

 

Werkwijze voor de macarons
- Meng de amandelbloem, poedersuiker en de bloem en houd dit apart
- Klop het eiwit met de suiker met de mixer, in een vetvrije kom, tot een stevig schuim
- Spatel nu het amandelpoedermengsel door het eiwit
- Doe het beslag in een spuitzak met een middelmaat ronde spuitmond
- Neem een bakplaat en spuit gelijkmatige dopjes naast elkaar op, niet te dicht bij elkaar want ze vloeien nog iets uit
- Bak de macarons af op 170 °C voor ongeveer 10 minuten. check of de macarons van binnen droog zijn, anders kunnen ze nog even licht na gedroogd worden op een lagere temperatuur (±130 °C)

 

Werkwijze voor de vulling
- Roer de boter glad in een keukenmachine of met de hand
- Voeg vervolgens de poedersuiker toe en roer het geheel glad
- Voeg nu de bosbessenpuree en brandenwijn toe en maak er een gladde crème van
- Spuit deze crème op de helft van de macarons en voeg ze samen met de andere helft

 

Heerlijk voor bij de koffie of als aanvulling van een dessert, eet smakelijk!

 

 

Created by: Free Design