Recept van de Chef aug. 2014

frittata-met-basillicum - menu


Iedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Basilicum frittata met gerookte zalm, avocado en citroen crème fraiche voor 4 personen.


Ingrediënten:
- 8 eieren
- ¼ liter melk
- 80 gram oude kaas gemalen
- 100 gram gedroogde tomaat fijn gesneden
- kleine bos basilicum fijn gehakt
- 300 gram gerookte zalm
- 2 avocado’s
- 200 gram crème fraiche
- 1 citroen
- zout en peper

Werkwijze:
- Doe de eieren samen met de melk, oude kaas, tomaat en basilicum in een kom en meng dit goed door met een spatel. Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Gebruik een platte ovenschaal of een bakplaat met opstaande rand en bedek deze met bakpapier tot aan de rand.
- Giet het eimengsel in de schaal en bak het geheel af voor ongeveer 15 minuten op 175 °C of tot de frittata gestold is. - Verdeel de gerookte zalm plat over 4 borden.
- Haal de schil van de avocado en verwijder de pit. Snijd de avocado’s in dunne plakken en verdeel over de borden in het midden van de zalm en maak op smaak met peper en zout.
- Meng de crème fraiche met de rasp en een kleine beetje sap van de citroen en peper en zout.
- Serveer de crème fraiche over de zalm heen.
- Snij de frittata in grove punten en serveer in het midden van het bord op de avocado.

Eet smakelijk  

Created by: Free Design