Recept van de Chef jan. 2014

keukenbrigade1


Iedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Tataki van Rundvlees met yoghurt - wasabi dressing voor 6 personen.

Ingrediënten:
- 2 eetl zonnebloem olie
- 1 stuk 600 gr runder biefstuk (dunne lende of ossenhaas)
- 2 uien, fijn gesnipperd
- 2 tn knoflook geperst
- 2 eetlepels bruine basterd suiker
- 2 ½ dl soja saus (kikkoman soy)
- 1 dl sake
- 3 ½ dl rijst azijn (verkrijgbaar bij de toko)

Voor de Yoghurt – wasabi dressing
- 1 dl volle yoghurt

- 1 eetl zonnebloemolie
- 1 theelepel wasabi pasta
- 1 theelepel gember siroop
- peper & zout

Werkwijze
- Verhit de 2 eetlepels olie in een ruime bakpan tot deze goed heet is
- Verwijder overtollig vocht van de biefstuk doormiddel van deppen met papier
- Voeg rondom peper & zout aan het vlees toe en braad het vlees kort en hevig aan in de olie
- Als het vlees mooi bruin gebraden is leg deze dan even te rusten op een snijplank
- Voeg voor de marinade de ui, knoflook, bruine basterd suiker, soja saus, sake en de rijst azijn samen in een pan en kook deze op en laat hem afkoelen tot 40 graden - Doe het vlees bij de marinade en laat het geheel afkoelen in de koelkast en vervolgens marineren voor 48 uur
- Voeg voor de dressing de yoghurt met de olie, wasabi pasta en gember siroop samen en roer dit tot een gladde massa. Maak op smaak met peper en zout
- Snijd het rundvlees in zo dun mogelijke plakken (eventueel op een snijmachine) en serveer met de yoghurt
– wasabi dressing
- Maak het bord op naar wens met wat aangemaakte geplukte salade, wakamé, en radijs

Lekker met een glas Grauburgunder uit Duitsland. Eet smakelijk.

Created by: Free Design