Recept van de Chef juni 2014

 

gemarineerde aardbeien-siteIedere maand biedt Ton Freriks, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Hollandse aardbeien gemarineerd in Thaise zoete basilicum en vanille met sinaasappelmascarpone en yoghurt ijs voor 6 personen

Ingrediënten
- 750 gram Hollandse aardbeien
- 1 bos Thaise basilicum
- 1 vanille stok
- 200 gram suiker
- 70 gram water
- 300 gram mascarpone
- 100 gram poedersuiker
- 2 sinaasappel scheutje Grand Marnier of Cointreau
- Yoghurt ijs

Werkwijze
- Splijt de vanille over de lengte in tweeën en schraap het merg er uit met een mesje
- Doe de suiker en het water in een pan en kook dit op samen met de vanille stok en merg  en de stelen van de basilicum, bewaar de geplukte blaadjes voor later
- Als de siroop kookt, zet dan het vuur uit en laat de siroop doortrekken voor ongeveer 10 minuten
- Giet de siroop door een zeef, hak vervolgens de blaadjes zeer klein met een scherp mes en roer dit door de siroop
- Snijd de aardbeien in vieren en marineer deze in de siroop
- Roer de mascarpone los en doe hier de rasp van de sinaasappel bij samen met de poedersuiker en de likeur, voeg naar smaak eventueel nog wat extra poedersuiker toe
- Doe de aardbeien in een glas en serveer met de sinaasappel mascarpone en een bol yoghurtijs

Eet smakelijk!

Created by: Free Design