Recept van de Chef mrt. 2014

keukenbrigade2
Iedere maand biedt Ton Freriks, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Panna Cotta van Mango voor 6 personen.

Ingrediënten
- 2 dl slagroom

- 60 gr suiker
- 1 vanille stokje
- schil van 1 citroen
- 3 blaadjes gelatine geweekt in koud water
- 50 gr melk
- 40 gr rum
- 1 rijpe mango
- 2 dl slagroom half opgeslagen tot yoghurt dikte 

Werkwijze
- Schil de mango en verwijder de pit. Snijd de mango in kleine stukken en zet deze op het vuur met de rum
- Laat de mango rustig garen in de rum (met deksel). Als de mango zacht is, blender het geheel dan met een blender of staafmixer tot een gladde massa
- Doe vervolgens de 2 dl slagroom, suiker, melk merg van 1 vanillestokje en schil van de citroen samen in een pan en kook dit geheel op
- Haal de pan van het vuur en los de gelatine op. Giet de massa door een fijne zeef en laat deze, onder af en toe roeren, af koelen tot kamertemperatuur
- Voeg hier de 2 dl half op geslagen slagroom aan toe samen met de mango puree en meng het tot een gladde emulsie - Verdeel de massa in 6 mooie glazen en laat dit opstijven in de koelkast voor minimaal 3 uur
- Lekker met een bolletje chocolade ijs.

Eet smakelijk!  

Created by: Free Design