Recept van de Chef nov. 2014


Iedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Soep van pompoen en kreeft met hollandse garnaaltjes en cognac room voor 4-6 personen.

Ingrediënten:
- 1 pompoen van 1 kilo (fles pompoen)
- 2 liter kreeftenbouillon (fond)
- 2 dl witte wijn
- 1 dl cognac + 2 eetlepels voor de cognac room
- 1 theelepel kerrie
- 1 eetlepel verse gehakte gember
- 1/4e spaans pepertje zonder zaad
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 dl room + 1 dl voor de cognacroom
- 100 gram hollandse garnaaltjes
- wat (blad) peterselie voor garnering
- peper en zout

Werkwijze voor de Pompoensoep:
- Maak de pompoen schoon en verwijder de zaadjes. Snijd de pompoen in blokjes.
- Snipper de ui en de knoflook.
- Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit de ui met de knoflook aan op middelhoog vuur.
- Voeg als de ui glazig is de pompoen toe, bak de pompoen mee voor ongeveer 2 minuten.
- Voeg de kerrie, de peper en de gember toe.
- Laat het geheel nog even doorstoven.
- Na ongeveer 5 minuten de cognac en de witte wijn toevoegen en vervolgens de kreeftenbouillon.
- Laat het geheel voor 15 minuten rustig doorkoken of tot dat de pompoen gaar is.
- Pureer de soep met een staafmixer glad en voeg de room toe.
- Maak op smaak met peper en zout.

Werkwijze voor de Cognacroom:
- Sla 1 dl slagroom lobbig (yoghurtdikte)
- Voeg 2 eetlepels cognac met een beetje peper en zout toe.
- Serveer de pompoensoep met hollandse garnaaltjes en bovenop de cognacroom met gehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Created by: Free Design