Recept van de Chef juli 2015

Banoffee pie menuIedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Banoffee pie met bananen roomijs voor 1 taart (12 personen)

Ingrediënten voor de bodem:
- 225 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 110 gram suiker
- 130 gram boter (zacht)
- 1 eiwit
- 1 eetlepel cacao

Ingrediënten voor de vulling:
- 125 gram boter
- 125 gram chocolade
- 100 gram suiker
- 2 eetlepels bloem
- 2 eieren
- 2 rijpe bananen in plakjes gesneden
- 1 blikje gecondenseerde melk die je voor 4 uur op laag vuur onder kokend water laat staan zodat deze helemaal gekarameliseerd is.
- 1 blaadje gelatine geweekt in koud water

Werkwijze:
- Voor de bodem alle ingrediënten mengen en door kneden tot een egaal deeg
- Voor de vulling de boter laten smelten op laag vuur, vervolgens van het vuur af halen
- De chocolade door de boter smelten
- Vervolgens suiker, bloem en eieren door het boter en chocolade mengsel roeren tot een egaal beslag
- Duw het deeg voor de bodem in een ronde, lage bakvorm (24 cm Ø) en verdeel over de bodem en rand d.m.v. uitduwen met je handen
- Doe de helft van de vulling in de vorm bovenop de bodem
- Verdeel de plakjes banaan hier overheen
- Stort de rest van de vulling hier overheen en verdeel het geheel met de achterkant van een lepel
- Bak de taart af op 160 °C voor 50 minuten
- Laat de taart afkoelen
- Maak voorzichtig het blikje met warme karamel open en voeg het blaadje gelatine toe, roer dit glad en verdeel over de taart
- Laat de taart helemaal afkoelen in de koelkast en snijd deze in 12 gelijke puntjes
- Serveer met een bolletje bananenijs

Eet smakelijk!

225 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

110 gram suiker

130 gram boter (zacht)

1 eiwit

1 eetlepel cacao

Created by: Free Design