Recept van de Chef nov 2015

parfait van melkchocolade menuIedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Parfait van melkchocolade, rode wijn en specerijen voor 6 a 8 personen.


Ingrediënten:
- 125 gram eidooier
- 50 gram eiwit
- 70 gram suiker
- 1,5 dl rode wijn
- 1 vanille
- 2 laurier
- 1 kaneel
- 1 blaadje gelatine (geweekt in koud water)
- 2,5 dl slagroom (half opgeslagen)
- 160 gram melkchocolade (gesmolten)


Werkwijze:
1)    Kook de wijn op samen met de vanille, laurier en kaneel en laat vervolgens doortrekken voor 15 minuten.
2)    Zeef de wijn en voeg de gelatine toe, laat het geheel afkoelen (in de koelkast onder af en toe roeren) tot de massa begint te hangen (licht geleren)
3)    Klop het eiwit, eidooier en suiker au bain-marie op tot ongeveer 50-60 graden
4)    Klop vervolgens de massa koud met een keukenmachine of handmixer
5)    Voeg nu de gesmolten chocolade samen met de wijn aan de eiermassa toe
6)    Spatel dit voorzichtig om tot goed gemengd
7)    Voeg nu in tweeën de halfgeslagen slagroom toe en vouw deze voorzichtig door de massa
8)    Stort de parfait in vormpjes (bekleed met bakpapier) of bakjes / glaasjes en zet in de vriezer
9)    Lekker om te serveren met b.v. stoofpeertjes

Eet smakelijk!

 

Created by: Free Design