Recept van de Chef sep 2015

tomaten paprika soep menuIedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Geroosterde tomaten – paprika soep met basilicum room en gerookte makreel (6 personen)

Ingrediënten:
- 1 kilo rijpe pomodori tomaten
- 2 rode paprika’s
- 1 ui geschild en in vieren gesneden
- 2 teentjes knoflook gepeld
- 1 tak rozemarijn
- ½ liter passata (gezeefde tomaat)
- peper en zout
- olijfolie
- gerookte makreelfilet (2 filets)
- 2 dl slagroom tot yoghurt dikte opgeslagen
- ½ bosje basilicum fijngemaakt in een keukenmachine of vijzel
- paar blaadjes basilicum om te garneren

Werkwijze:
-  Doe voor de basilicumroom de basilicum pasta bij de half opgeslagen slagroom, meng door en breng op smaak met peper en zout
- Snijd voor de soep de tomaten en paprika’s in vieren, verwijder bij de paprika’s de zaadlijsten en stelen
- Verdeel de tomaat, paprika, ui, knoflooktenen, rozemarijn (in z’n geheel) op een bakplaat en voeg een goede scheut olijfolie toe, peper en zout
- Meng dit en rooster het geheel in een voorverwarmde oven van 220°C voor ongeveer 20 minuten, tot alles zacht en licht geroosterd is
- Wrijf  alles van de bakplaat door een zeef in een passende pan en voeg de passata toe
- Kook het geheel op en breng op smaak met peper en zout
- Pluk de makreel en verdeel dit over 6 diepe borden
- Giet hier de kokende soep op en maak af met een eetlepel basilicumroom en een blaadje basilicum
- Heerlijke soep om lekker met een vers afgebakken broodje van de nazomer te genieten.

Eet smakelijk!

 

Created by: Free Design