Recept van de Chef jan. 2016

romige soep van fazentIedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Romige soep van mosterd met gerookte kip en bieslook voor 6 personen.

 

Ingrediënten voor de soep:
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- Scheutje neutrale olie (b.v. zonnebloem)
- 100 gram gerookte spek in fijne blokjes
- 5 eetlepels grove mosterd
- 2 eetlepels gladde mosterd
- 1 liter gevogelte bouillon
- 2 dl slagroom
- 2 dl melk
- peper en zout
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 200 gram gerookte kipfilet in fijne reepjes gesneden
- ½ bosje bieslook fijn gesneden

Werkwijze:
- Smelt de boter in een pan en laat deze op laag vuur volledig uit bruisen
- Voeg de bloem toe en roer door met een spatel tot een gladde massa (bal)
- Verhit de roux, al roerende op middelhoog vuur, voor een minuut of 3 en laat vervolgens afkoelen
- Zet een passende kookpan op het vuur en laat deze warm worden
- Doe een scheutje olie in de pan en voeg de gesnipperde ui, knoflook en spek toe aan de olie en fruit alles lekker aan
- Doe de mosterd (glad en grof) er nu bij en roer kort door, blus het geheel af met de bouillon
- Voeg hier de room en de melk aan toe en maak op smaak met peper en zout en eventueel naar smaak nog wat mosterd
- Breng de soep aan de kook en voeg de roux beetje voor beetje al roerende toe, tot deze de gewenste dikte heeft
- Serveer de soep met de gerookte kip en de bieslook, heerlijk voor deze koude dagen

Eet Smakelijk!

Created by: Free Design