Recept van de Chef apr 2016

huisgemaakt ijs menuIedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Huisgemaakt ijs van groene thee, jasmijn en verse frambozen.

Ingrediënten

- 1 liter water
- 3 eetlepels groene thee met jasmijn bloesem
- 425 gram zeer fijne kristal suiker
- Sap van 4 citroenen
- Rasp van 2 limoenen
- 200 gram verse frambozen

Werkwijze
- Zet een kookpan op het vuur en verhit daarin het water tot 80 a 90 graden celcius
- Haal de pan van het vuur en voeg de groene thee met jasmijn bloesem toe aan het water samen met de suiker en de citroensap
- Roer goed door en laat het geheel trekken voor 4-6 minuten
- Pureer in de tussentijd de frambozen en de rasp van de limoenen met  een staafmixer tot een gladde puree
- Zeef nu de thee en laat het geheel afkoelen in de koelkast
- Zodra het mengsel koud is kan het in de ijsmachine. Laat het geheel draaien totdat het ijs stevig genoeg is om weg te zetten in de vriezer
- Meng voordat je het ijs eruit haalt de frambozenpuree door het ijs, schep het geheel in een bak en laat het een nacht, afgedekt, in de vriezer staan

Heerlijk verfrissend en origineel ijs voor diegene onder ons die een ijsmachine heeft staan, eet smakelijk!


Created by: Free Design