Recept van de Chef dec 2016

Crumble peer en speculaasIedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Crumble van peer en speculaas, 6 personen.  


Ingrediënten

- 6 grote handrijpe peren (doyenné du Comice) in blokjes gesneden
- Scheutje witte wijn
- Sap van een halve citroen
- 2 eetlepels suiker
- 1 vanille stokje
- Deeg
- 190 gr. Bloem
- 1 eetl. speculaaskruiden
- 100 gr Suiker
- 100 gr koude roomboter in kleine blokjes

Werkwijze
- Meng de peer met de witte wijn, suiker,  het merg van de vanille peul en het sap van de halve citroen
- Verhit in een pan voor 2 tot 5 minuten, afhankelijk van de rijpheid van de peer, laat de peer afkoelen
- Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar en wrijf tussen je handen tot er een mooi kruimeldeeg ontstaat (kort in de foodprocessor werkt nog beter)
- Doe de peer in een platte schaal of per persoon in een plat schaaltje
- Strooi er een laag kruimeldeeg overheen en bak goudbruin af voor 15 minuten op 200 °C
- Serveer de Crumble met een bolletje vanille roomijs.

Eet Smakelijk!

 

Crumble van peer en speculaas

Voor 6 personen

Ingrediënten

6 grote handrijpe peren (doyenné du Comice) in blokjes gesneden

Scheutje witte wijn

Sap van een halve citroen

2 eetlepels suiker

1 vanille stokje

Deeg

190 gr. Bloem

1 eetl. speculaaskruiden

100 gr Suiker

100 gr koude roomboter in kleine blokjes

Werkwijze

1)    Meng de peer met de witte wijn, suiker,  het merg van de vanille peul en het sap van de halve citroen

2)   Verhit in een pan voor 2 tot 5 minuten, afhankelijk van de rijpheid van de peer, laat de peer afkoelen

3)   Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar en wrijf tussen je handen tot er een mooi kruimeldeeg ontstaat (kort in de foodprocessor werkt nog beter)

4)   Doe de peer in een platte schaal of per persoon in een plat schaaltje

5)   Strooi er een laag kruimeldeeg overheen en bak goudbruin af voor 15 minuten op 200 °C

6)   Serveer de Crumble met een bolletje vanille roomijs, eet smakelijk!

Created by: Free Design