Recept van de Chef feb. 2016

tosti van krentenbrood menuIedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Tosti van krentenbrood wentelteefjes met mascarpone crème voor 6 personen.

Ingrediënten Wentelteefjes
- 3 dl melk

- 3 eieren
- 100 gram suiker
- 1 eetl. gemalen kaneel
- 12 krentenbrood plakken

Ingrediënten crème
- 250 gram mascarpone

- 1 vanille stokje
- 100 gram poedersuiker

Werkwijze
- Voeg voor het beslag de melk, eieren, suiker en kaneel samen in een bekken en roer dit los met een garde.

- Neem een ruime bakpan en verwarm deze goed voor. Als de pan heet is, zet dan het vuur laag en voeg een klontje boter toe.
- Haal een krentenbrood plak door het beslag en laat het overtollige beslag eraf lekken. Leg de plak in de pan en bak deze om en om goud bruin.
- Herhaal dit voor de overige plakken, eventueel kunnen er meerder plakken tegelijk in de pan.
 - Strooi een beetje kaneel suiker (100 gram suiker met 1 eetlepel kaneel) over de wentelteefjes, de wentelteefjes kunnen van te voren worden gebakken en op het moment dat je ze nodig hebt worden opgewarmd in de oven
- Meng de mascarpone met het merg van het vanillestokje en de poedersuiker tot een gladde massa en verdeel dit over 6 van de 12 wentelteefjes.
- Klap nu de andere wentelteefjes hierop zodat er een tosti ontstaat.
- Snij de wentelteefjes schuin door en serveer met een bolletje vanille ijs, en bv wat karamelsaus

Eet smakelijk!


Created by: Free Design