Recept van de Chef nov 2016

Risotto met pompoen en parmazaanse kaasIedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Risotto met pompoen en Parmezaanse kaas, 4 personen.  


Ingrediënten

- 400 gram Arborio rijst (risotto rijst)
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 dl witte wijn
- 1,2 liter krachtige runder bouillon (fond) of eventueel groenten bouillon voor vegetarisch
- 300 gram paddenstoelen gemengd en licht gebakken
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 1 dl slagroom
- 1 flespompoen (+ 2 teentjes knoflook)
- Olijfolie
- Peper en zout

Werkwijze:
- Schil de pompoen en verwijder de zaden
- Snijd de pompoen in grove stukken en pak deze in aluminium folie samen met wat olijfolie, knoflook, peper en zout
- Gaar de pompoen op 210 °C voor 30-40 minuten tot deze mooi geroosterd en gaar is
- Verhit een middelgrote pan op het fornuis
- Doe een scheutje olijfolie (ongeveer 3 eetlepels) in de pan
- Voeg de ui en knoflook toe aan de olijfolie en roer kort door met een houten lepel zonder dit te laten kleuren
- Doe de rijst in de pan en verhit het geheel al roerende voor ongeveer 1 á 2 minuten
- Blus de rijst af met de witte wijn en breng rustig aan de kook
- Voeg beetje bij beetje, onder voortdurend roeren, in 20 minuten tijd de bouillon toe aan de rijst. Let op, vuur zo laag mogelijk en rustig blijven roeren
- Als de rijst gaar is, na ongeveer 20 minuten, voeg je peper en zout naar smaak toe.
- Roer de gebakken gepofte pompoen en 75 gram Parmezaanse kaas samen met de slagroom door de risotto
- Bij het uitserveren de rest van de Parmezaanse kaas over de risotto strooien.

Eet Smakelijk!

 

Created by: Free Design