Recept van de Chef sept 2016

Panna Cotta van yoghurtIedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Panna cotta van yoghurt, 6 personen.  


Ingrediënten

- 3.5 dl room
- 100 gr. Suiker
- 1 vanille stokje
- Schil van 1 citroen
- 1 dl griekse yoghurt (10 % vet)
- 75 gr bruine rum
- 5 blaadjes gelatine
- 3,5 dl room half opgeklopt tot yoghurtdikte

Werkwijze
- Kook de room met de suiker, vanille, citroenschil melk en bruine rum op
- Laat de massa half uur trekken naast de warmte bron
- Zeef de massa door bolzeef en breng aan de kook
- Voeg de in koud water geweekte en uitgenepen gelatine blaadjes toe en los deze roerend op
- Zet de massa koud en laat deze geleren tot hij “hangend” is (gelatine gaat geleren onder de 16 graden)
- Spatel de opgeklopte koude room en de yoghurt door de hangende massa
- Giet de panna cotta in 6 mooie glazen en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast
- Serveer de panna cotta met een beetje rood fruit en b.v. een bolletje frambozen ijs

Eet smakelijk!

Created by: Free Design