Recept van de Chef april 2017

FoccaciaIedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Focaccia.

 

Ingrediënten
- 200 g kruimige aardappel (geschild gewicht)
- 200 g semola di grano duro (verkrijgbaar bij de Turk)
- 200 g tipo "00" of patentbloem + wat extra voor de bakplaat
- 10 g droge gist of 25 g verse gist
- 10 g zout
- 280 ml bruisend water op kamertemperatuur
- 1 el olijfolie voor in het deeg
- 2 el olijfolie (of meer naar smaak) voor op het deeg

Werkwijze
- Kook de aardappels en laat ze afkoelen als ze gaar zijn en stamp ze fijn.
- Los de gist op in een deel van het water en laat het papje een paar minuten staan.
- Meng in een grote kom de gestampte aardappel met semola en bloem.
- Doe het gistmengsel, de rest van het water en de olie er bij.
- Strooi het zout langs de rand en kneed een paar minuten goed door.
- Dek de kom af met een theedoek en zet hem zo in de oven of een andere tochtvrije ruimte.
- Laat het deeg rijzen, dan doormengen en na rijzen op de bakplaat
- Olijfolie er op en evt zeezout en rozemarijn
- Bak de focaccia gaar in ongeveer 25 minuten op 225 graden.


Eet smakelijk.



Created by: Free Design