Recept van de Chef aug 2017

falafelIedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Falafel.

 

Ingrediënten 
•    1 kg rauwe kikkererwten
•    2 uien
•    4 tn knoflook
•    1 bos peterselie plat
•    1 bos koriander
•    1 groene peper (of 1 theelepel cayenne peper)
•    1 eetlepel ras el hanout
•    1 eetlepel vadouvan
•    1 eetlepel kurkuma
•    3 eetlepels komijn gemalen
•    2 eetlepel koriander zaad gemalen
•    40 gr zout
•    3 eetlepes olijfolie
•    sap van 1 citroen
•    2 theelepels bakpoeder

Werkwijze
1)    Week de kikkererwten voor 2 dagen, niet korter, anders krijg je niet de juiste consistentie.
2)    Blender de kikkererwten met de rest van de ingrediënten tot een gladde massa.
3)    Vorm met twee natte lepels bolletjes en frituur deze voor ongeveer 2 a 3 minuten.


Eet smakelijk!



Created by: Free Design