Recept van de Chef feb 2017

GnocchisIedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Gnocchi’s voor vier personen.

 

Ingrediënten:
- 400 gr aardappel (1 kilo vuil)
- 150 gr bloem
- 2 eieren
- peper en zout

Werkwijze
-
Kook de geschilde aardappelen tot deze gaar zijn. Giet ze af en laat ze goed droog stomen.
- Meng, nu de aardappels nog heet zijn, de bloem, peper en zout en de eieren er door heen
- Meng het geheel tot een samenhangend deeg, als het heel plakkerig is kan er eventueel nog wat extra bloem worden toegevoegd.
- Verdeel het deeg in 5 stukken en rol per stuk een staaf van ongeveer 2 cm doorsnee op een goed gebloemd aanrecht.
- Vervolgens schuin afsnijden met een mes of spatel om de 2 cm
- Kook de gnocchi’s in ruim water af voor 3 minuten, spoel ze vervolgens koud
- Nu kunnnen ze worden gebakken in olijfolie of opgewarmd in tomaten saus, ze kunnen ook krokant gefrituurd worden.

Een leuke vervanger voor b.v. pasta, eet smakelijk.



Created by: Free Design