Recept van de Chef juli 2017

panna cotta van bloedsinaasappel kleinIedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Panna Cotta van bloedsinaasappel.

 

Ingrediënten
- 4 dl bloedsinaasappel puree (of 8 dl bloedsinaasappelsap met vruchtvlees laten inkoken tot de helft, met 4 dl als resultaat)
- 100 gr. Suiker
- 1 vanille stokje
- Schil van 1 sinaasappel
- 75 gr Grand Marnier
- 6 blaadjes gelatine
- 4 dl room half opgeklopt tot yoghurtdikte

Werkwijze
- Kook de room met de suiker, vanille, sinaasappelschil en Grand Marnier op
- Zet het vuur uit en laat de massa een half uur trekken
- Zeef de alles door een bolzeef en breng aan de kook
- Voeg de in koud water geweekte en uitgenepen gelatine blaadjes toe en los deze al roerend op
- Zet de massa koud en laat deze geleren tot hij “hangend” is (gelatine gaat geleren onder de 16 graden)
- Spatel de opgeklopte koude room door de hangende massa
- Giet de panna cotta in 6 mooie glazen en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast
- Serveer de panna cotta met een bolletje sinaasappelijs, wat gebrande hazelnoten en verse frambozen


Eet smakelijk!



Created by: Free Design