Recept van de Chef juni 2017

Gazpacho met gerookte kipIedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Zomerse Gazpacho met gerookte kip voor 4 personen.

 

Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 sjallot (banaan sjallot)
- 250 gr gepelde tomaten uit blik
- 3 eetlepels olijf olie
- 2 eetlepels rode wijn azijn
- 2 dl tomatensap
- 2 dl water + evt. extra om af te slappen
- peper en zout
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- 1 gerookte kip filet

Werkwijze
- Schil de komkommer en snijd deze in grove blokken.
- Schil de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ook deze in grove blokken.
- Verwijder de schil van de sjallot en de knoflook.
- Doe de komkommer, paprika’s, sjallot en tomaten in een blender of foodprocessor (eventueel een staafmixer kan ook) en draai het geheel met de olijfolie, het water (2 dl om mee te beginnen), de tomatensap en de wijn azijn tot een zo glad mogelijke massa.
- Kijk of de gewenste (soep) dikte is behaald. Als dit niet het geval is slap het geheel dan af met nog een beetje water en maak de gazpacho op smaak met zout en peper.
- Snijd de gerookte kip in dunne plakken en vervolgens in reepjes.
- Verdeel de gazpacho over 4 borden of eventueel glazen.
- Serveer de gazpacho met de gerookte kip er in en met croutons of een lekker stuk brood.


Eet smakelijk.



Created by: Free Design