Recept van de Chef mrt 2017

caramel shortcakeIedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: caramel shortcake.

 

Ingrediënten voor de bodem (bakblik 26cm):
- 55 gram suiker
- 120 gram roomboter op kamer temperatuur
- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout

Ingrediënten voor de vulling:
- 120 gram roomboter
- 120 gram suiker
- 1 blikje gecondenseerde melk 
- 1 lepel suikerstroop (schenkstroop)
- 100 gram pure chocolade voor de topping

Werkwijze voor de bodem:
- Meng bakmeel samen met de suiker, het zout en de roomboter en kneed dit tot een samenhangend deeg.
- Rol het deeg uit tot een gelijkmatig passende plak voor het bakblik en prik er gaatjes in met een vork
- Leg het deeg voorzichtig in het (ingevette) bakblik
- Bak de bodem op 180 °C voor 20 minuten

Werkwijze voor de vulling:

- Doe de roomboter, suiker, gecondenseerde melk en schenkstroop in een pannetje en breng al roerend aan de kook.
- Dan 5 tot 10 minuten al roerend laten koken, totdat er een mooie goudbruine homogene massa is ontstaan.
- De vulling gaat over de bodem en dan laat je het geheel afkoelen in de koelkast (liefst een hele nacht).
- Smelt de pure chocolade en strijk hier de shortcake mee af.
- Vervolgens is de taart in puntjes of blokjes te snijden, lekker als dessert of voor bij de koffie, eet smakelijk.

Eet smakelijk.



Created by: Free Design