Recept van de Chef okt 2017

Sticky toffee puddingIedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: Sticky toffee pudding.

 

Ingrediënten 
- 150 gr zachte roomboter
- 525 gr donkere basterdsuiker
- 6 eetlepels golden syrup
- 6 eieren (kamer temperatuur)
- vanille
- 600 gr zelfrijzend bakmeel
- 600 gr dadels zonder pit
- 6 dl water
- 1 eetlepel baking soda

Werkwijze
- Mix de boter met basterdsuiker in een keukenmachine tot deze iets lichter e luchtiger is.
- Al kloppend de golden syrup, eieren en vanille toevoegen.
- Op lage snelheid goed alles mengen mengen, dit kan eventueel ook met een spatel met de hand.
- Vervolgens het bakmeel toevoegen, als dat gemengd is dan de machine uitzetten
- Dadels met water aan de kook brengen en vervolgens pureren
- Baking soda toevoegen en dit (warme!) mengsel mengen met de rest van de massa
- Afbakken in een ingevette vorm op 200 °C voor 35 min afhankelijk van de grote van de vorm
- Serveer deze heerlijke sticky toffee pudding met een bolletje roomijs of wat opgeslagen slagroom


Eet smakelijk!



Created by: Free Design