Lorca Fantasia Malbec

Soort wijn: Volle rode wijn

Land: Argentinië

Gebied: Mendoza, Valle de Uco, Vista Flores

Producent: Bodegas y Viñedos Mauricio Lorca, Luján de Cuyo

Druivenras(sen):
Malbec

Karakter: Diep robijnrood van kleur. In de geur rood, rijp fruit, kruidig, zwoel en tonen van eikenhout, pruimen  en zwarte bes. Soepel glas met voldoende vulling, romig met aroma's van zongedroogd fruit en wat vanille. Veel drinkplezier.

Wijnbereiding: De druiven worden geplukt en in kisten van 400 kg naar de Bodega gebracht. De zorgvuldig geselecteerde druiven uit het Vista Flores gedeelte van de Uco Vallei vergisten op roestvrijstalen vaten en worden 6 maanden op tank gehouden. 30 % van de wijn wordt gelagerd op Franse eiken barricas.  Een korte filtering gaat aan de botteling vooraf.

Gegevens producent: Mauricio Lorca heeft zijn sporen verdiend in de Argentijnse wijnbouw bij o.a. Catena Zapata. Sinds ruim 10 jaar werkt hij voor zichzelf en heeft op 1050 m hoogte in de Uco Vallei wijngaarden met een hoge platdichtheid van 6850 stokken per hectare aangeplant. Alle stokken worden geleid gesnoeid (espaldera). Rendementen zijn voor Argentijnse begrippen laag: 1 of 2 flessen per wijnstok. Voor de Fantasía Malbec betekent dit dat het rendement zo’n 100 hl/ha bedraagt. De bodem is zanderig met veelal stenen. De relatief kleine moderne bodega met 500 vaten staat in de plaats Luján de Cuyo, 25 km ten zuiden van Mendoza.

Gegevens gebied: Ruim 70% van de wijngaarden van Argentinië ligt in Mendoza een provincie in midden Argentinië aan  de voet van het Andesgebergte. Het is een van de mooiste wijngebieden ter wereld. Hier heerst een ideale omgeving voor het groeien van kwaliteitsdruiven: een warm klimaat met vele zonuren, weinig regen en koele invloeden vanuit de Andes. De omstandigheden zijn zo goed dat gebruik van bestrijdingsmiddelen hier vaak niet nodig is. De bodem is overwegend zanderig met stenen en rots.  Valle de Uco is een deelgebied 100 km ten zuiden van Mendoza. Het ligt hoog tegen de Andes in het westen aan. De zone wordt geïrrigeerd vanuit de rivier, gevuld met smeltwater uit de Andes. Omdat dit gebied nog wat dichter tegen het gebergte aan ligt en hoogte heeft, profiteert het nog meer van de verkoelende Andesinvloed in de nacht. Het Vista Flores gedeelte van de Uco Vallei behoort tot het beste wat uit deze vallei komt.

Serveren bij: (Gegrild) rood vlees, belegen kazen.

Serveertemperatuur: 16 à 18ºC

Overige informatie: De Fantasía-lijn van Lorca geeft plezierige, drinkbare wijnen met voldoende concentraat en soeplesse, gemaakt op het fruit.

Website: www.mauriciolorca.com  

Created by: Free Design