Recept van de Chef okt. 2014

lopend choco taartje - menu


Iedere maand biedt Peter Rodewijk, onze Chef-kok u de mogelijkheid om eventjes chef-kok te zijn in uw eigen huis. Met zijn kennis en ervaring stelt hij een menu samen, dat eenvoudig te maken is, niet te veel geld kost, maar vooral heel lekker zal smaken en niet onderdoet voor de gerechten die u op menukaarten in restaurants zult tegenkomen. Deze maand is het recept: "lopend" chocolade taartje met ijs van pistache.

Ingrediënten:
- 120 gram pure chocolade
- 120 gram boter
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 50 gram suiker
- 50 gram bloem

Werkwijze:
- Smelt de boter en chocolade au bain-marie (in een kom op een pan met water van 90 graden).

- Klop met een keukenmixer de eieren, dooiers en de suiker in ongeveer 5 minuten tot de massa schuimig en luchtig is, en stand heeft.
- Meng met een spatel de chocolade en boter door luchtige eiermassa.
- Roer vervolgens beetje voor beetje de bloem door het beslag.
- Vul wegwerpbakjes van ± 6 cm doorsnede of ingevette muffin vormpjes voor 3/4 met beslag.
- Bak de taartjes af in voorverwarmde oven van 180°C in 6-8 minuten, zodat het midden nog net vloeibaar is.
- Direct serveren met een lekker bolletje pistache ijs, heerlijk voor bij de koffie of thee of als smakelijk dessert.

Eet smakelijk

Created by: Free Design